ISO minőségbiztosítás

ISO minőségbiztosítás, Minőségirányítás, Élelmiszerbiztonság, ISO szabványok szerinti rendszerek

ISO minőségbiztosítás
ISO minőségbiztosítás

Miért érdemes az ISO szabványok szerinti vállalatirányítás rendszereit kidolgozni és működtetni?

Az ISO szabványsorozat elemei (ISO 9001 – MIR; ISO 14001 – KIR; ISO 28001 – MEBIR) olyan egységes nemzetközi követelményrendszereket és az azoknak való megfelelést jelentenek, amelyek a gazdasági szféra szinte minden területén elterjedtek. Olyan egységes iránymutatások, amely a vállalkozás méretétől, tevékenységétől, működésétől függetlenül alkalmazhatóak.

A rendkívül erős verseny egyre inkább arra kényszerítette és ma is kényszeríti a vállalatokat, hogy ezeket a követelményeket ne csupán a termékre, hanem az egész vállalatra, annak működésére is kiterjesztve alkalmazzák. Az ISO szabványok szerinti rendszerek elősegítik és garantálják a termékek és szolgáltatások állandó kifogástalan minőségét, folyamatos fejlesztését, a vevői elégedettség növekedését, a vevői igényeknek való magasabb szintű megfelelést, a környezettudatos gondolkodást, munkabiztonságot és egészségvédelmet, stb. Növelik a vevők bizalmát és ezzel elősegítik a vállalkozás piaci sikerét.

Az általunk leggyakrabban kidolgozott és bevezetett rendszerek:

  • ISO 9001 Minőségirányítás (minőségbiztosítás) – Minőségtudatos vállalatirányítás (MIR)

  • ISO 14001 Környezetirányítás – Környezettudatos vállalatirányítás (KIR)

  • ISO 28001 Munkahelyi egészségvédelem biztonságirányítás – Munkabiztonság tudatos vállalatirányítás (MEBIR)

 

Élelmiszerbiztonság

élelmiszerbiztonság

A jogszabályok megkövetelik, hogy az élelmiszer előállítással és forgalmazással foglalkozó vállalkozó köteles HACCPélelmiszerbiztonság rendszert kidolgozni és működtetni. A többi élelmiszerbiztonsági rendszer (GLOBALGAP, ISO 22001, BRC, IFS) kidolgozása és működtetése önkéntes, azonban egyes áruház láncok és kereskedők megkövetelik azok meglétét és tanúsítását.

Miért érdemes az élelmiszerbiztonság rendszerét kialakítani és működtetni?

Az élelmiszerbiztonság és rendszere biztosítja

  • az állandó és megbízható termékminőséget,
  • a vállalkozás működésének biztonságát,
  • a bizalmat a fogyasztóban, valamint
  • a piacképességet.

Mikor foglalkozz vele? Ha megléte

  • hozzájárul a vállalkozásod üzleti sikeréhez,
  • feltétele lesz az önálló piacra jutásodnak (megkövetelik).

Az igazi eredmény nem a rendszer, vagy a tanúsítvány megléte (kifüggesztése a falra) lesz, hanem az, hogy általa sikeres élelmiszeres vállalkozó vagy.

A tanácsadási gyakorlatunkban élelmiszerbiztonság rendszerei között a

  • HACCP rendszer,
  • ISO 22001 szabványnak megfelelő élelmiszerbiztonság rendszerének,
  • GLOBALGAP, valamint aglobalgap
  • BRC és IFS rendszerek kidolgozását és bevezetését értjük.

Nem kell rögtön költséges megoldásokba, rendszer-kialakításokba fogni. Mielőtt bármit lépnél, beszéljünk róla. Először is azt, hogy érdemes-e belefognod, és ha igen, akkor hogyan?

Írj néhány sort, elküldök egy kérdőívet, amit ha visszaküldesz, ingyenesen kiértékelek, és felveszem Veled a kapcsolatot, telefonon, vagy Skype-on.

Ez nem kerül semmibe, és nem kötelez semmire.
Ne késlekedj, mert az idő ellened dolgozik!

polgar.j@polgarkft.hu

Skype: jozsef.polgar2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás