Az igazi eredmény nem az élelmiszerbiztonság (HACCP GLOBALGAP) rendszer, vagy a tanúsítvány megléte (kifüggesztése a falra) lesz, hanem az, hogy általa sikeres élelmiszeres vállalkozó vagy.
A jogszabályok megkövetelik, hogy az élelmiszer előállítással és forgalmazással foglalkozó vállalkozó köteles (HACCP GLOBALGAP) élelmiszerbiztonság rendszert kidolgozni és működtetni. A többi élelmiszerbiztonsági rendszer (GLOBALGAP, ISO 22001, BRC, IFS) kidolgozása és működtetése önkéntes, azonban egyes áruház láncok és kereskedők megkövetelik azok meglétét és tanúsítását.
Miért érdemes az élelmiszerbiztonság rendszerét kialakítani és működtetni?
Az élelmiszerbiztonság és rendszere biztosítja
- az állandó és megbízható termékminőséget,
- a vállalkozás működésének biztonságát,
- a bizalmat a fogyasztóban, valamint
- a piacképességet.
Mikor foglalkozz vele? Ha megléte
- hozzájárul a vállalkozásod üzleti sikeréhez,
- feltétele lesz az önálló piacra jutásodnak (megkövetelik).
Az igazi eredmény nem a rendszer, vagy a tanúsítvány megléte (kifüggesztése a falra) lesz, hanem az, hogy általa sikeres élelmiszeres vállalkozó vagy.
A tanácsadási gyakorlatunkban élelmiszerbiztonság rendszerei között a
-
HACCP rendszer,
-
ISO 22001 szabványnak megfelelő élelmiszerbiztonság rendszerének,
-
GLOBALGAP, valamint a
-
BRC és IFS rendszerek kidolgozását és bevezetését értjük.
Nem kell rögtön költséges megoldásokba, rendszer-kialakításokba fogni. Mielőtt bármit lépnél, beszéljünk róla. Először is azt, hogy érdemes-e belefognod, és ha igen, akkor hogyan?
Írj néhány sort, elküldök egy kérdőívet, amit ha visszaküldesz, ingyenesen kiértékelek, és felveszem Veled a kapcsolatot, telefonon, vagy Skype-on.
Ez nem kerül semmibe, és nem kötelez semmire.
Ne késlekedj, mert az idő ellened dolgozik!
Skype: jozsef.polgar2